Over Mij

Een groot deel van mijn leven was ik ‘niet thuis’; ik was van mijn pad af, met een rugzak op mijn rug waarallerlei shit in zat, waarvan ik niet eens in de gaten had ze in mijn rugzak terecht waren gekomen. Toch droeg ik die rugzak gewoon elke dag weer met mij mee. 

Ik heb een manier gevonden om die rugzak lichter te maken, zodat ik op het pad kan blijven lopen wat voor mij bedoeld is. En dat kan ik jou ook leren.  Maar eerst wil ik je graag vertellen welke troep ik in mijn rugzak had en hoe ik die heb weten te lozen. 

DRAGEN EN NIET KLAGEN

Als klein meisje groeide ik op en leerde van mijn moeder dat je altijd je best moest doen en van mijn vader dat het altijd nog beter kon. Op school was ik verlegen en behulpzaam en deed men zijn best om mij weerbaarder te maken. Om mij anders te maken dan wie ik was. Toen al voelde ik de spanning die dit opleverde.  En zo vulde mijn toen nog lichte kleine rugzakje zich met overtuigingen en patronen over mijzelf en hoe ik zou moeten zijn. 

Op mijn 21ewerd ik zwanger, terwijl ik nog op school zat, van een man die al een relatie had met een andere vrouw en boven en onder de wet leefde. De liefde van mijn leven maar ermee leven was niet te doen. Het eindigde in agressie, stalken, bedreiging en Ik voedde alleen mijn kind op en ging gewoon maar door, ik was sterk en opgeven was echt geen optie.

Door mijn talent om te zien wat anderen echt nodig hebben kwam ik in de hulpverlening terecht en zag  ik mensen die gebukt gingen onder hun leven met angsten, pijn en paniek door seksueel misbruik, eetstoornissen, verslavingen,  verlies van geliefden of kinderen, verlies van werk en andere gebeurtenissen. Geen probleem was me te gek en ik hielp ze met heel mijn hart. Het is typisch mij: als het een klein probleempje is waar je mee zit, heb je mij niet nodig. Ik ben er voor de echte shit.Dat waar je niet eens over durft te praten of wat anderen niet begrijpen. Tegen mij kun je alles vertellen en ik begrijp je. Ik versta je met een half woord. Ik zie en hoor je echt. 

Wat me eraan opviel was dat het sterke, vaak gevoelige mensen waren met een heel bijzonder verhaal. Ook zij leerden in hun leven te dragen en niet te klagen.

Ik was zo bezig met het helpen van anderen, dat ik niet in de gaten had dat ik mijzelf vergat en ik kwam onverwacht thuis te zitten met een burn-out.Op zoek naar een manier om mijn leven lichter te maken ging ik uiteindelijk naar de huisarts en kreeg ik medicijnen en deed ik allerlei praat therapieën. Het luchtte op, gaf een aantal inzichten, het thuis zijn laadde mijn batterij op en ik stapte dapper weer door.

Ondertussen deed ik een opleiding tot energetisch therapeut en daar stond ik van in vuur en vlam! Ik leerde er dingen die mijn leven echt lichter maakten. Ik leerde echt luisteren en anders te kijken naar mijzelf, de wereld en anderen. Ik ontdekte mijn innerlijk kind en ging innerlijk  in gesprek met mijn eigen wijze oude vrouw. In gedachten ging ik op reis in een luchtballon en kiepte mijn ballast overboord, en de reis werd lichter en luchtiger. Ik leerde dat ik meer ben dan de som der delen. Dat je moet doen wat voor jou nodig is, dat dat niet voor iedereen hetzelfde is en voor iedereen een andere combinatie kan betekenen. Vanuit mijn drive tot echt de ander willen begrijpen leerde ik in mijn leven gretig door. 

Ik stapte verder op mijn pad en leerde van het leven. Een tijd lang ging het zijn gangetje: ik merkte niet dat ik in de loop van de tijd mijzelf weer vele stappen voorbij was gelopen. Ongemerkt vulde mijn rugzak zich weer met een relatie die niet echt lekker liep, werk wat leuk was, maar niet helemaal mij en mijn patronen en overtuigingen en verleden speelden af en toe op. Ik had er al zo vaak over gepraat en aan “gewerkt” dat ik niet zag wat ik nog kon doen. Dus droeg ik het allemaal maar gewoon weer met mij mee.

Echter op het moment dat mijn moeder onverwacht overleed, ontstond er kortsluiting in mijn hoofd.Ik was net een bedrijf aan het opbouwen, en het wegvallen van mijn moeder maakte dat ik me acuut onveilig voelde. Mijn baken was weg. En de drama’s stapelden zich op: mijn contract werd niet verlengd, mijn relatie knalde, bij mijn oma werd dementie geconstateerd en ook zij overleed.  Een kettingbotsing was het en mijn rugzak zat overvol. Stress, angsten, paniek ,en rouw maakten dat ik weer ging lopen op mijn eigen pad.

Ik ontdekte Brainspotting, hiermee haal je de emotie van shit die je is overkomen af waardoor het weer gewoon een gebeurtenis wordt.  Zonder praten. Problemen ontstaan niet door praten en je lost ze ook niet op met praten. Ze ontstaan in je brein en je lost ze op in je brein.

Ik was flabbergasted. Zo simpel kon het toch niet zijn? En tegelijkertijd wist ik intuïtief  dat het waar was.  

Na persoonlijke sessies die voelde als een blijvende oplossende reis door mijn brein specialiseerde ik mij in Brainspotting. 

Ik zag mensen die heftige shit hebben meegemaakt ontladen en kalm worden .Ik zag mensen die een auto-ongeluk hebben gehad, en eerder trillend als een rietje de auto instappen, kalm en zonder angst het verhaal na vertellen en rustig wegrijden. Ik zag mensen die de stad niet meer in durfden nadat ze zijn overvallen, fluitend door het Vondelpark lopen. Ik zag mensen die burn-out zijn geraakt door een opeenstapeling van niet verwerkte gebeurtenissen, na een traject op een duurzame manier weer integreren op hun werk op een manier die goed voor ze is.

Ik leegde ondertussen mijn eigen rugzak en kwam thuis. Alles viel op dat moment samen. De shit die me was overkomen, het uiteindelijk echt te zwaar worden van mijn rugzak en het ontdekken van Brainspotting maakten mij ervan bewust dat ik weer terug moest naar mezelf en naar wat ik het aller-, allerliefste doe en het allerbeste kan.

Wat doe ik het liefst en kan ik het best? 

Jou helpen je shit te lozen zodat je zonder ballast verder kunt reizen en weer licht en blijdschap kunt ervaren in je leven.

Als je mij echt zou kennen dan:

Een Persoonlijk Manifest 

Een dag niet gevoeld is een dag niet geleefd!  

Het eerste wat ik denk als ik ’s ochtend uit bed stap is; koffie!

Je kunt mij uittekenen in kleding met V-hals, ketting en oorbellen van Mickey Mouse

Ik doe mijn happy dance als allesklopt en met elkaar in verbinding is. Ik geloof en voel in mijn binnenste dat dingen niet zomaar gebeuren, er is een reden voor. Ik ben er zeker van omdat ik weet dat we allemaal met elkaar verbonden zijn.

Wat mijn werk voor mij betekent is mijn reden zichtbaar te zijn.  

Boven alles wil ik mijn klanten helpen om gewoon zichzelf te zijn.

Ik vind dat maakbaarheid en doen enorm overschat worden. Sta eens stil en word je bewust van… leven vanuit “zijn”.

Ik wil graag dat de mensen om mij heen meteen denken ‘daar moet ik zijn’ als ze zitten met een volle rugzak aan shit die ze willen legen omdat ze zichzelf willen zijn.

Ik wil mijn klanten en volgers inspireren om te geloven dat de oplossing altijd  in jezelf zit en dat ze het zelf kunnen.

Wat er ook gebeurt, ik zal altijd blijven geloven in het zelf oplossende vermogen van mensen, altijd blijven streven naar samenwerking en altijd blijven kiezen voor vertrouwen en mezelf eraan blijven herinneren dat we verbonden zijn met elkaar en de wereld.  

Herken je je in mijn verhaal?  En is je rugzak zo vol dat je niet meer vooruit komt?  Ik ga jou  helpen je rugzak lichter te maken zodat je weer helemaal jezelf kan zijn en weer plezier en blijdschap kunt ervaren in je leven.

In een gratis “Leeg je rugzak”-sessie krijg je van mij alvast 2 gouden en persoonlijke tips om voor eens en voor altijd lichter te leven.

Je vindt hier meer informatie over de “Leeg je Rugzak”-sessie. 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Lieve groet, Sheila