Ervaringen van klanten

E

Ik  begrijp dat je graag wilt weten met wie je in zee gaat. Of het klikt. Of ik kan bieden wat jij nodig hebt, in plaats van dat ik de zoveelste ben waar je niet echt mee verder mee komt en echt geholpen bent.

Wil je een indruk krijgen van hoe het is om met mij te werken? Deze mensen gingen je voor. 

“Toen ik bij Sheila kwam speelden er twee opvallende dingen: Ik kon mijn arm niet omhoog tillen door de pijn en ik had zo’n vol hoofd, dat het me niet lukte om keuzes te maken. De fysiotherapeut die me hielp bij de pijn aan mijn schouder, zei al; dit zijn a-typische klachten. En dat zei mij zoveel. Als je lichaam en je geest niet in balans zijn, dan ga je fysieke klachten ontwikkelen. Ik voelde meteen dat de klacht te maken had met mijn balans. Door wat ik vroeger heb meegemaakt, ben ik mijn hele leven niet dicht bij mezelf geweest. Ik vind het heel bijzonder dat je met Brainspotting de balans tussen lichaam en geest weer kan herstellen. En dat ik na het traject meer bij mezelf ben, mijn eigen keuzes kan maken en mijn arm weer op kan tillen. Echt heel bijzonder.

Ik voel nu al blijdschap en ruimte ontstaan. Het klopt ineens allemaal. 

Ik vond het heel fijn dat Sheila me even een gesproken berichtje stuurde, om me gerust te stellen dat alle nieuwe sensaties in mijn lichaam erbij horen na het traject, en dat dat betekent dat mijn brein aan het werk is. Ook buiten de sessies om ervaar ik Sheila als een warme, vertrouwde deken.”

“Ik heb vorige week een heftig ongeluk zien gebeuren op de snelweg. Precies voor mij reed een auto die over de kop sloeg en ik sloeg helemaal dicht en in paniek. Ik wist niet meer wat ik moest doen en eenmaal thuis zag ik steeds weer die auto over de kop slaan. Ik kon er niet van slapen en probeerde me “eroverheen te zetten”

Na de Brainspotting is het effect is nu wel heel duidelijk voor me! Ik heb vrijwel geen klachten meer en kan gewoon rustig over de gebeurtenis vertellen of eraan terugdenken zonder die stress te voelen. Ik kan dat gevoel gewoon simpelweg niet meer terugroepen”. 

“Mijn hart

dit jaar

haal ik mijn hart op

ik had het laten liggen

’t was ergens in een hoek beland

verdwenen naar de achtergrond

overwoekerd door verstand

dit jaar 

haal ik mijn hart op

ik zal het grondig koesteren

met heel mijn ziel bewaken

maar deel het graag met mensen die

mijn leven mooier maken

(Tanja Helderman)

Bedankt voor wie je bent ! Ik koester de herinneringen.”

“Sheila van Loon heeft mij erg goed geholpen. In de tijd dat ik bij de NS werkte heb ik veel meegemaakt. Inmiddels staat de teller van het aantal aanrijdingen en zelfdodingen op 16. Ik ben veel te lang met allerlei klachten door blijven lopen

Slaapproblemen, concentratieproblemen, hyperventilatie, uitslag, en uiteindelijk een burn-out. Ik kreeg lichamelijke symptomen die ik niet kon verklaren. Ze bleken gerelateerd aan de heftige dingen die ik had meegemaakt, maar kwamen ook op andere momenten naar boven. 

Via via leerde ik Sheila van Loon kennen die Brainspotting geeft. Je hoeft niets te zeggen, niet te herbeleven, je hersenen doen het werk. Het klinkt echt heel bizar, maar het werkt supersnel. Ik heb nu helemaal geen klachten meer en ben weer lekker aan het werk in de trein en over spoorbruggen heen rijden doet mij gelukkig niks meer!” 

“In het begin was ik ergens wel sceptisch; een therapie waar bij je eigenlijk niet hoeft te praten en lekker naar muziek kan luisteren. Ik dacht dat is vast te goed om waar te zijn en dat ik daarmee nooit van de restklachten van mijn ptss af zou kunnen komen.

Ik besloot het toch te proberen, want niet geschoten is altijd mis. De eerste sessie was erg wennen, we begonnen wel met praten maar je hoeft niet diep op het onderwerp in te gaan. Vertellen wat je bij een bepaalde emotie voelt en waar is genoeg. Verder hoef je niks te vertellen, wat erg fijn is. Ik heb het nu nog maar 2 keer gedaan en ik heb al geen hoofdpijn meer en dat zware hoofd wat ik had heb ik ook niet meer.”

“Het is als een reis door mijn brein, ik word er helemaal rustig van in mijn hoofd. Het helpt me bij mijn paniekaanvallen en angsten die ik heb, omdat ik niet lang meer te leven heb. Het is heel bijzonder om mee te maken en je voelt echt de energie in je brein bewegen en ploppen in je achterhoofd.  Je lichaam gaat als vanzelf bewegen en spanning afvoeren, echt heel gek, maar ik word er helemaal rustig van en kan weer rustig slapen als ik geweest ben.” 

“De sessies Brainspotting met Sheila zijn ontzettend goed geweest. Om erbij stil te staan welke dingen mij dwars zitten; wat er nog zat en misschien nog zit; dingen uit het verleden. Ik vond het van tevoren apart. Omdat het zo nieuw is. Is dit nou wel iets voor mij? Wat doe ik hiermee? Maar ik heb me echt druk gemaakt voor niks. En de manier waarop het ging en zoals Sheila het deed, vond ik heel prettig. Het past bij mij omdat het in stilte kan gebeuren. Je hoeft eigenlijk geen dingen te zeggen. Als ik er behoefte aan had, dan deed ik het wel. Ik vond het prettig om te doen. Ik merk dat het me rust brengt op de thema’s waarover we het gehad hebben. “

Sheila, ik ervaar jou als een havik. Dat kan heel bedreigend zijn. Ik ervaar niet je bedreigende kant maar wel je scherpzinnigheid. Echt de overview houden en precies op het juiste moment weten wat je zegt. Dat vind ik echt jouw kracht. Je bent continu observerend. Dat was het ene dier, de havik, maar tegelijkertijd vind ik je ook een poes. Voor de zachtheid. Je bent gewoon heel dichtbij. Voor de benaderbaarheid. Gewoon dat. Maar ook de vrolijkheid. Grappige en het onverwachte. Hoe je qua grappigheid uit de hoek kan komen. Qua humor. Dus die combinatie. Amsterdamse humor.”

Heb jij met mij gewerkt, en wil je graag aan anderen laten weten hoe dat was?

Ik zou het superfijn vinden wanneer je dan hieronder vertelt over jouw ervaring.